Ajankohtaista

Koulutustilaisuus sisäilmaongelmista kouluterveydenhuollon ammattilaisille Turun yliopistossa 24.4.2014. Kannattaa vinkata asiasta oman kunnan kouluterveydenhuoltoon. Kurssista tulee ilmoitus Suomen Lääkärilehteen.

 

Homepakolaiset ry on saanut RAY:n apurahan koulunkäyntimahdollisuuksien parantamiseksi niille lapsille ja nuorille, jotka eivät voi käydä sisäilmaongelman vuoksi omaa kouluaan. Lisätietoa Homepakolaisten internetsivuilta!

Homepotilaiden tarinoita kerätään. Kerro oma tarinasi! Tarkemmin kulttuurirahaston internetsivuilla.

 

Kirjani sisätilojen hyönteisistä ja muista pikkueliöistä on valmistunut kesäkuussa 2013. Kirjaa voi tilata Ympäristö- ja terveysalan kustannus Oy:stä Porista. HOME JA TERVEYS-kirjasta on ilmestynyt UUSI täysin uudistettu painos! Kirjaan tulee uusin tieto näytteenottomenetelmistä ja toksiineista. Katso http://www.ymparistojaterveys.fi/www/tuotteet/

Sisäilmastoseminaari on pidetty maaliskuun puolivälissä 2014 Helsingin Messukeskuksessa. Ohjelma on  sisäilmayhdistyksen internetsivuilla ja seminaarikirja on tilattavissa.

Lääketieteellisen Mykologian seuran uusin lehti on ilmestynyt joulukuussa 2013 ja lähetetty seuran jäsenille. Mykologian seuran vuosikokousseminaari on pidetty. Kotisivut www.mykologia.net. Kevään lehteä valmistellaan.

Kevään 2014 sisäilmakyselyt päiväkodeissa ja kouluissa ovat jälleen käynnissä. Tuloksista on informoidaan kyselyn kouluissa ja päiväkodeissa. Osa infotilaisuuksista pidetään myöhemmin keväällä 2014. Tuloksia löytyy myös oman koulun Wilmasta ja paikkakuntanne kotisivuilta. 

Vanhempainyhdistykset ja rehtorit voivat suoraan tilata oirekyselyt. Monet kaupungit ovat tilanneet oirekyselyn kaikkiin koulurakennuksiin korjausten kiireellisyysjärjestyksen arvioimiseksi. Onko Sinun kotikuntasi jo talkoissa mukana?

Huom. nyt uutena mahdollisuutena myös henkilökunnalle suunnatut kyselyt. Kannattaa kysyä kokonaispakettia.

Kuntaliiton järjestämä Homekouluseminaari 10.10. 2013.

 

Äskettäin olleita koulutustapahtumia:

13.3.2013 Dipolissa Sisäilmastoseminaari. Luentomateriaali on verkossa Sisäilmayhdistys ry:n verkkosivuilla.

 

14.2.2013 Palmenia järjesti Helsingissä sisäilma-aiheisen koulutustilaisuuden, joka oli ensisijaisesti suunnattu terveydenhuollon ammattihenkilöille. Paikalla oli kymmeniä aiheesta kiinnostuneita lääkäreitä.

 

UUSIA VÄITÖSKIRJOJA VALMISTUNUT:

Guihong Cai Uppsalan yliopisto. Homealtistuksen aiheuttamat oireet ja sairaudet Ruotsissa, muualla Euroopassa ja Malesiassa.

LL Kirsi Karvala väitteli homesairaiden pitkäaikaisista terveyshaitoista. Väitös oli 30.11.2012 Helsingissä.

Ulla-Maija Hellgren on väitellyt Sairaaloiden kosteusvaurioista ja henkilökunnan oireilusta.

TtM Anne Karvonen on väitellyt pikkulasten altistumisesta kosteusvaurioille ja homeille Itä-Suomen yliopistossa.

13.6.2012 Bo Sahlberg: Indoor environment in dwellings and sick building syndrome (SBS). Longitudinal studies. University of Uppsala

Proviisori Heidi Partasen väitöstutkimus 15.6.2012 Itä-Suomen yliopistossa.

 

Asumisterveysliitto ASTE r.y.:n kuntoutuslomille haku on parhaillaan käynnissä. Jos perheesi kärsii asunnon tai omakotitalon kosteus- ja homevaurioista, teillä saattaa olla mahdollisuus päästä RAY:n tukemalle kuntoutus- ja lomaviikolle Pajulahteen. Ota yhteys ASTE ry joko puhelimitse tai sähköpostin välityksellä info@asumisterveysliitto.fi . ASTE ry:n vertaistukiryhmät kokoontuvat Espoossa, Lahdessa, Tampereella, Turussa ja Porissa. Ajankohdista ilmoitetaan verkkosivuilla www.asumisterveysliitto.fi .

 

Työterveyslaitoksen Työperäiset sairaudet- kirja julkaistu keväällä 2012. Painavaa asiaa homesairauksista.

 

 

 

 

Scientific Meeting of the NSMM . A joint meeting with The Finnish Society for Medical Mycology (FSMM) Helsinki, Finland, May 25, 2011. Tutustu Lääketieteellisen Mykologian seuran sivustoon www.mykologia.net

 

 

Jo v. 2005 todettu: 15 % sairaaloiden rakennuskannasta on kiireellisen korjauksen tarpeessa. Työ jatkuu. Korjausvelkaa on edelleen.

 http://www.ts.fi/online/kotimaa/198251.html

 

 

 

Hometalkoissa suunnitteilla tai alkamassa olevia hankkeita:

http://www.hometalkoot.fi/suunnitteilla.html

Homepotilaiden adressi netissä: http://www.adressit.com/home-_ja_kosteusvaurioista_sairastuneet_huomioitava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>