«

»

Dec 20

Keskustelu homepotilaista alkaa vihdoin käynnistyä

Rakennusten kosteus- ja homevaurioita käsitteleviä Työterveyslaitoksen raportti on käynnistänyt laajan yhteiskunnallisen keskustelun. Kymmenet tahot ovat jo antaneet lausuntonsa raportista. Useita kuulemistilaisuuksia on järjestetty Eduskunnan tarkastusvaliokunnassa ja siellä on kuultu sekä homeongelmaisia vähätteleviä psykologisoivia kannanottoja että vaatimuksia näiden potilaiden asiallisesta kohtelusta, tutkimuksesta ja hoidosta. Mm.professori Ville Valtonen on vakuuttanut tarkastusvaliokunnalle, etteivät homepotilaat keksi oireitaan tai liioittele, koska kuten hän sanoi ‘eivät he siitä hyödy’. Nyt on Eduskunnan sivistysvaliokunta ottanut asiaan kantaa ja asiaa siteeraa mm. Talouselämä-lehti: http://www.talouselama.fi/uutiset/lasten+terveyden+kustannuksella+tehdaan+vakavia+virheita/a2161094?s=r Jokainen kansalainen voi osallistua keskusteluun www.otakantaa.fi -sivustolla. Aikaa on vuoden loppuun saakka. TYKSin kätilöt ovat marssineet eilen ulos työpaikaltaan vuosikausia jatkuneiden sisäilmaongelmien vuoksi. Ihmeen pitkään he ovatkin jaksaneet olla hiljaa. Mitta tulee täyteen jokaisella ennemmin tai myöhemmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>